preloder

Kokosų aliejus – viena populiariausių natūralių grožio priemonių, naudojamų tiek odos, tiek plaukų grožiui ir sveikatai puoselėti. Šis aliejus dėl plataus spektro naudingų terapinių savybių laikomas vienu vertingiausiu ingredientu kosmetikos priemonėse.

Keletas priežasčių, dėl kurių šį aliejų pravartų įtraukti į grožio ritualuas:

  • Kokosų aliejus pasižymi antioksidacinėmis, antivirusinėmis, antibakterinėmis, antigrybelinėmis savybėmis, tai padeda nuraminti pažeistą odą, apsaugoti nuo uždegimų;
  • Kokosų aliejus dėl turimų naudingų organinių rūgščių kaip laurino, dekano, apsaugo plaukus nuo lūžinėjimo;
  • Kokosų aliejaus sudėtyje yra organinė linolo rūgštis, suteikianti plaukams elastingumo;
  • Kokosų aliejuje esantys mikroelementai kaip geležis, vitaminai E, K skatina plaukų augimą;
  • Kokosų aliejus padengia plaukus apsaugine plėvele, kuri apsaugo juos nuo kenksmingų aplinkos sąlygų bei per didelio drėgmės netekimo;
  • Kokosų aliejus apsaugo galvos odą, pagerina paviršinę kraujotaką, taip palengvindamas maistinių medžiagų pasisavinimą;
  • Kokosų aliejus lygina plauko žvynelius, suteikdamas natūralų žvilgesį;
  • Kokosų aliejus minkština, drėkina galvos odą, apsaugo nuo pleiskanų atsiradimo;

Kaip naudoti kokosų aliejų?

Rekomeduojama nedidelį kokosų aliejaus kiekį įmasažuoti į lengvai sudrėkintą galvos odą ir plaukus. Jei suteptus plaukus susuksite į kuoduką ir apvyniosite galvą rankšluosčiu ar maistine plėvele, kokosų aliejus bus greičiau įsisavinamas. Palaikykite bent pusvalandį ir įprastai išsiplaukite galvą, naudodami šampūną ir balzamą.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *